ورود به متاورس

SanaAdmin

چالش‌ها و نگرانی‌های متاورس چیست؟

با ظهور هر فناوری جدید و گسترش آن در بین کاربران، شرکت‌هایی که به‌دنبال پیاده‌سازی آن هستند، با چالش‌ها و انتقادات از سوی افراد دلواپس از آن فناوری مواجه می‌شوند. ترس از گسترش متاورس برای غلبه بر تمام جنبه‌های زندگی انسان ازجمله موارد یاد شده است. این افراد اعتقاد دارند که اگر کاربر بتواند دنیایی در Metaverse بسازد که دنیایی عاری از مشکلات باشد، خانه و شهر ایدئال خود را در آن بسازد، به جاه‌طلبی‌های شخصی خود دست یابد و تنها دوستان مشابه خود را ملاقات کند، زندگی واقعی کاربر ممکن است بدون آنکه خود متوجه شود، برای او تبدیل به یک کابوس شود؛ البته، ساختن دنیای ایدئال و رؤیایی شاید برای عده‌ای که با مشکلات زندگی مواجه ‌شده‌اند جذاب باشد تا بتواند پناهگاهی برای آن‌ها باشد اما وقتی مردم از مواجهه با حقیقت و سرنوشت خود سرباز زنند و تلاشی برای بهبود شرایط خود نکنند، انسان رشد نخواهد کرد.

علاوه بر آن، حریم خصوصی و حفاظت از داده‌ها نیز ازجمله چالش‌هایی هستند که فناوری متاورس با آن روبه‌رو است. در زمانی که شرکت‌ها برای ارائۀ خدمات بهتر به‌دنبال شخصی‌سازی تجربیات مشتریان هستند، آن شرکت‌ها نیاز به اطلاعات بیش‌تری در مورد کاربران دارند و همین امر باعث می‌شود تمام خصوصیات شخصی و رفتاری افراد مشخص شده و در دنیای مجازی ثبت شود و افراد را در برابر جرایم سایبری آسیب‌پذیر کند.

معرفی برترین شرکت های فعال در حوزه متاورس

  • فیسبوک

در میان شبکه‎‌های اجتماعی، فیسبوک اولین شرکت پیشرویی بود که به سمت فناوری متاورس قدم برداشت. در اکتبر سال 2021، فیسبوک نام خود را به متا تغییر داد و نزدیک به ده میلیارد دلار در توسعۀ آزمایشگاه‌های این حوزه سرمایه‌گذاری کرد. این آزمایشگاه‌ها بخش جدیدی در شرکت فیسبوک هستند که روی دستگاه‌ها و محتوای متاورس کار می‌کنند.

  • مایکروسافت

مایکروسافت شرکت قدرتمند دیگری است که پس از فیسبوک (متا) به Metaverse  روی آورد و واقعیت مجازی را در محیط کار ادغام کرد تا کار از راه دور را تسهیل کند. شرکت مایکروسافت،  Microsoft Mesh را در نوامبر 2021 معرفی کرد. این فناوری به کارمندان اجازه می‌دهد تا با ایجاد و ترکیب آواتارهای خود، محیط  شادتری در جلسات و محیط کار ایجاد کنند.

  • اپل

شرکت اپل که بزرگ‌ترین شرکت جهان از نظر ارزش بازار است، به‌دنبال ورود بیش‌تر به دنیای متاورس است. کوک، مدیرعامل شرکت اپل از گسترش اپلیکیشن‌های این شرکت و همچنین پاسخ مثبت سرمایه‌گذاران برای استفاده از متاورس خبر داده است.

  • Epic Games

Epic Games یکی از شرکت‌های فعال در حوزۀ بازی‌های رایانه‌ای است که با بازی Fortnite توانسته به موفقیت بالایی دست یابد. این شرکت در بیانیه‌‌های رسمی اعلام کرده است که بودجۀ جدیدی را برای حمایت و گسترش از فناوری‌های جدید و اهداف بلندپروازانۀ خود در نظر گرفته است. شرکت SONY و کرک کریستینسن (مالک گروه LEGO) ازجمله سرمایه‌گذاران جدید در شرکت Epic هستند تا بتواند چشم‌اندازهای بلندپروازانۀ Epic  را تحقق بخشند.

آینده متاورس چیست؟

در مطالعۀ اخیری که توسط موسسۀ گارتنر انجام شده است، پیش‌بینی شده است که تا سال 2026، نزدیک به یک‌چهارم کاربران اینترنت، حداقل یک ساعت در روز را به کار، خرید، فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی در فضای متاورس اختصاص خواهند داد. این مؤسسه همچنین انتظار دارد تا سال 2026 حداقل 30درصد از مؤسسات به‌دلیل فرصت‌های ارتباطی و همکاری بیش‌تر که با کمک این فناوری در سطوح مختلف فراهم می‌شود، از این فناوری استفاده کنند.

پیش‌بینی می‌شود روزی دنیایMetaverse  آنقدر گسترش ‌یابد تا تمام جنبه‌های زندگی انسان را در برگیرد. اما سؤالی که پیش می‌آید، این است که آیا لزوم استفاده از تجهیزاتی مانند عینک واقعیت مجازی می‌تواند مانعی برای گسترش این فناوری باشد؟ مارک زاکربرگ عقیده دارد به‌جای آنکه در آینده با یک شخص تماس بگیرید و نیاز به تجهیزات خاصی داشته باشید، می‌توانید روی مبل خود تکیه بزنید و با کمک فناوری هولوگرام احساس کنید که با شخص مقابل حتی اگر در مکان‌های مختلفی باشید، در یک مکان هستید. هولوگرام فناوری‌ای است که امکان نمایش یک تصویر با کیفیت دیجیتالی (سه‌بعدی) را بدون نیاز به استفاده از عینک فراهم می‌کند. تصویر ارائه‌شده به کمک لیزر قابل مشاهده است و واقعی‌تر از چیزی است که تصور می‌کنید.

کلام آخر

با توجه به مفاهیم گسترده‌ای که فناوری متاورس دارد، بسیاری از علاقه‌مندان و حتی تحلیل‌گران حوزۀ فناوری در مورد مفهوم آن دچار سردرگمی‌ شده‌اند. به بیان ساده،Metaverse  بیش‌تر به توسعۀ اینترنت اشاره دارد و معمولاً به‌عنوان فضاهای آنلاین توصیف می‌شود که افراد می‌توانند در آن به‌عنوان یک آواتار با کاربران دیگر معاشرت، کار و بازی کنند. متاورس یکی از فناوری‌های چشمگیری است که پس از معرفی در رمان‌ها و فیلم‌های علمی-تخیلی، در عصر دیجیتال ما پدیدار شده است و می‌تواند آینده، عادات رفتاری روزمره و روش‌های کار ما را تغییر دهد.

تعطیلی‌های ناشی از از اپیدمی کرونا باعث شد شرکت‌ها از طریق اینترنت، جوامع مجازی بسازند و استفاده از فناوریMetaverse  را گسترش دهند. می‌توان گفت همه‌گیری کرونا تأثیر مثبتی در مقبولیت و گسترش این فناوری داشته است. همچنین، سرمایه‌گذاری‌های بسیاری که در این حوزه می‌شود، باعث افزایش دوچندان محبوبیت این فناوری خواهد شد.

سؤالات متداول

  • متاورس چیست؟

Metaverse از ترکیب چندین فناوری ازجمله واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ویدئو تشکیل شده است و کاربران می‌توانند با کمک این فناوری، زندگی در دنیای دیجیتالی را  تجربه‌ کنند. برخی متاورس را با نام جهان مجازی می‌شناسند.

  • متاورس چه کاربردهایی می‌تواند داشته باشد؟

با توجه به گستردگی این فناوری می‌توان از آن در حوزه‌های مختلفی استفاده کرد. آموزش، ورزش، خرید، مد و پوشاک، کسب و کار، موسیقی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، اینترنت اشیا، خریدکردن و… ازجمله کاربردهای این فناوری هستند.

  • بهترین ارزهای دیجیتال در متاورس کدام است؟

ApeCoin (APE)، Decentraland (MANA)، The Sandbox (SAND)، Axie Infinity، Theta Network (THETA)، Stacks، Zilliga، EnjinCoin، Ontology، WAX، PlayDapp و… ازجمله ارزهای دیجیتالی‌ای هستند که در حوزۀ متاورس راه‌اندازی شده‌اند.

  • از میان شرکت‌های برجسته و شاخته‌شده، چه شرکت‌هایی در متاورس سرمایه‌گذاری کرده‌اند؟

متا (فیسبوک)، مایکروسافت، اپل و Epic Games شرکت‌های برجسته‌ای هستند که بیش‌ترین سرمایه‌گذاری را در بخش Metaverse  داشته‌اند.

  • برای استفاده از Metaverse  چه تجهیزاتی نیاز است؟

با توجه به نیاز و محیط سه‌بعدی، استفاده از تجهیزات می‌تواند متفاوت باشد. عینک، دست‌کش و ژاکت ازجمله تجهیزاتی هستند که درحال‌حاضر برای این فناوری معرفی شده‌اند ولی به‌طورکلی شما برای بهره‌بردن از دنیای Metaverse، نیاز به یک دستگاه با صفحه‌نمایش (مانند عینک)، سیستم ورودی و یک پردازندۀ نسبتاً قدرتمند دارید.

ارسال دیدگاه
0

دیدگاه

دیدگاه شما