متاورس چیست؟

SanaAdmin

متاورس (Metaverse) دنیای جدید و شگفت‌انگیزی و درواقع یک مکان مجازی است که به کاربران اجازه می‌دهد در یک محیط دیجیتالی با افراد واقعی تعامل داشته باشند. دنیای متاورس را می‌توان به‌عنوان یک اینترنت تجسم‌یافته در نظر بگیریم که به‌جای آنکه تنها به آن نگاه کنیم، درواقع در آن حضور داشته باشیم. تصور کنید بتوانید بدون آنکه جای خود را ترک کنید، به هر جایی که دوست داشته باشید بروید (آسمان، زمین و دریا) و همان‌طور که می‌خواهید ظاهر شوید، کار کنید و درآمد داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به‌ طور کامل به بررسی و معرفی فناوری Metaverse بپردازیم.

متاورس چیست؟

اصطلاح متاورس به دلیل جدید بودن آن، هنوز برای بسیاری از افراد ناشناخته است اما این فناوری علی‌رغم ظاهری جدید، از گذشته وجود داشته است. وقتی از کارشناسان در مورد کلمۀ Metaverse  پرسیده می‌شود، توضیح می‌دهند که این کلمه سال‌ها پیش در یک کتاب علمی-تخیلی ابداع شده است. اولین کسی که از اصطلاح Metaverse  استفاده کرد، نیل استیونسون (Neal Stephenson) نویسندۀ آمریکایی بود. این کلمه از دو هجا تشکیل شده است؛ اولی Meta به معنای فراتر (که فیسبوک نیز نام خود را به آن تغییر داده است) و هجای دوم Verse (مخفف كلمۀ Universe)  به معنای جهان است. معنی این دو کلمه باهم به معنای جهان فراتر است. کلمۀ متاورس اصطلاحی برای توصیف دنیای دیجیتال است که بسیاری از کاربران می‌توانند با استفاده از آن در یک محیط سه‌بعدی با یکدیگر تعامل داشته باشند. برای ساده‌ترشدن موضوع می‌توان گفت متاورس نسخۀ سه‌بعدی اینترنت فعلی است که کاربران در آن دارای یک آواتار هستند و با آن آواتار شناخته می‌شوند.

همان‌طور که حتماً می‌دانید، اولین شکل اینترنت (Web.1) به‌عنوان دروازه‌ای بود که افراد و اطلاعات را به هم متصل می‌کرد. این ارتباط به شکل غیرتعاملی بود؛ به این صورت که شما قادر بودید فقط اطلاعات بارگذاری شده را روی صفحات اینترنتی مطالعه کنید. پس از ظهور نسخۀ دوم اینترنت (Web.2) شاهد گسترش شبکه‌های اجتماعی بودیم که افراد توانستند با یکدیگر ارتباط بیش‌تری داشته باشند. در ادامۀ توسعۀ فناوری‌های جدید و دیجیتالی، نسخۀ سوم اینترنت (Web.3) ظهور کرد که می‌تواند افراد و مکآن‌ها را به هم متصل کند.

طولی نمی‌کشد که با استفاده از ابزارهای مخصوص این فناوری مانند صفحه‌نمایش‌ها، هولوگرام‌ها، کلاه‌های ایمنی مجازی و… به‌تدریج امکان حرکت در جهآن‌های مجازی فراهم شود. افراد خواهند توانست با یک عینک واقعیت مجازیبدون خروج از خانه ورزش موردعلاقۀ خود را انجام دهند، در کنسرت شرکت کنند، در اقیانوس‌ها کاوش کنند و حتی پرواز را تجربه کنند. به‌عنوان مثال، تا به حال چندین کنسرت مجازی در Metaverse  برگزار شده است که طی آن تراویس اسکات (خوانندۀ رپ آمریکایی)، در قالب یک آواتار در این فضا ظاهر شده و بیش از دوازده میلیون کاربر آن را دنبال کرده‌اند. همۀ این موارد در فراجهانی که دنیای واقعی را با دنیای دیجیتالی ادغام می‌کند، اتفاق می‌افتد. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای متاورس، روی لینک کلیک کنید.

ارسال دیدگاه
0

دیدگاه

دیدگاه شما